luni, 28 iulie 2008

Pot sa nu comentez?

A trecut aproape o jumatate de an de la ultimul meu post pe acest blog. Atunci vorbeam despre o investitie sustinuta de catre BERD, realizata de niste investitori austrieci la Radauti. Zilele trecute am asistat cu totii la dezastrele din Maramures si Suceava cauzate de ploile torentiale care au cazut fara intrerupere. Intamplator sau nu, dezastrul este direct proportional cu suprafata de padure taiata la ras.

Reproduc integral, cu tot cu comentarile cititorilor editiei electronice a cotidianului Obiectiv de Suceava ,articolul pe care il citam in ultimul meu post din data de 14 februarie 2008, precizand ca mie nu mi se pare deloc intamplator ca cea mai mare depasire a cotelor normale ale raurilor din ultimele zile a avut loc la Radauti.
E de prisos sa mai spun altceva.


"BERD impune accelerarea tăierilor pădurilor

• pentru asigurarea materiei prime necesare investitorilor de gen Schweighoffer şi Egger, săptămâna trecută, la Sinaia, reprezentanţii Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare a explicat reprezentanţilor Romsilva, Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Asociaţiei Proprietarilor de Păduri, instituţiilor de învăţământ superior de profil şi a altor structuri, că se impun tăieri mult mai consistente în pădurile României • motivul mai mult sau mai puţin declarat - investitorii occidentali care au construit fabrici de valorificare superioară a lemnului în România au nevoie de materie primă, pentru a produce suficient în vederea achitării creditelor contractate •
La sfârşitul săptămânii trecute, la Sinaia, a avut loc o întâlnire la care reprezentanţi ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), au explicat celor din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Romsilva, Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Asociaţiilor proprietarilor de păduri, ONG-uri, că în vederea creditării societăţilor străine din domeniul valorificării lemnului care deja şi-au deschis afaceri pe teritoriul României, gen Schweighoffer şi Egger, care şi-au construit fabrici la Dorneşti, lângă Rădăuţi, precum şi a altor două sau trei care vor urma să apară, va trebui asigurată garanţia că masa lemnoasă necesară proceselor de producţie din aceste structuri industriale va trebui într-un fel sau altul, asigurată. Fiind vorba de milioane de metri cubi anual, va trebui constituit un cadru pentru ca aceste societăţi să poată achiziţiona lemn de provenienţă legală. În acest sens, un institut din Austria a lucrat intens la un proiect care a avut ca temă de fundamentare mărirea posibilităţilor de exploatare a masei lemnoase în România cu circa 8 - 10 milioane de metru cubi în plus faţă de cantitatea de aproximativ 20 de milioane de metri cubi ce se exploatează în fiecare an, pe teritoriul României. Studiul institutului austriac vizează reducerea vârstelor de tăiere, accesibilizarea fondului forestier în sensul construirii de drumuri pentru a scoate lemnul din zonele greu accesibile, mărirea intensităţii de intervenţie la rărituri în mediul forestier.
La consfătuirea de la Sinaia s-au discutat problemele ridicate şi concluziile studiului comandat de BERD iar rezultatele au fost, se pare, cele aşteptate de Banca europeană, deşi au existat împotriviri din partea unor silvicultori, mai ales. Urmează ca în perioada următoare să se stabilească de către forurile de specialitate din România - cele care ţin de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice să efectueze o reinventariere a fondului forestier în baza căreia să se reanalizeze posibilitaţile pe care le oferă pădurile României plecând de la date concrete. Faptul că normele tehnice după care se face în acest moment administrarea pădurilor din ţara noastră trebuie revizuite, este o opinie unanim acceptată de către silvicultori, în sensul implementării principiilor economiei de piaţă, ca lemnul să fie exploatat atunci când are valoare economică iar nu atunci când se află în regres fiziologic. Dar temerea este că, dacă se va ajunge la aceste modificări propuse de BERD, de ele ar putea beneficnia numai o anumită categorie de firme, cu spate bun în comunitatea europeană iar nu şi cele autohtone.


• Directorul DS Suceava, Valerian Solovăstru: "cât lemn este de exploatat în acest moment, piaţa nu îl poate absorbi"

Directorul Direcţiei Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, aflat în străinătate, a declarat telefonic că nu are cunoştinţă despre discuţiile purtate la sfârşitul săptămânii trecute. Dar în opinia sa: " mai mult decât posibilitatea stabilită prin amenajamente, pădurea nu poate oferi. În pădure trebuie respectat principiul continuităţii - cât creşte într-un an, atât se poate tăia, pentru a asigura o permanenţă a pădurii. E de dorit ca nivelul investiţiilor să se facă la nivelul posibilităţilor de exploatare a masei lemnoase din România. Pe de altă parte, la cât lemn este de exploatat în acest moment, piaţa nu îl poate absorbi. Nu se întrevede o criză a lemnului. Oricum, soluţia ar fi să se împădurească mai mult pentru a asigura un supliment de masă lemnoasă în perspectivă".

• Directorul tehnic al DS Suceava, Mihai Miheţiu: "este o măsură foarte bună, vom obţine cicluri de producţie mai dese"

Directorul tehnic al Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu, consideră că nu trebuie să fie luate în tragic aceste măsuri preconizate: ‘Sunt discuţii mult mai vechi vizavi de diminuarea vârstei de tăiere a pădurii. Toate lucrurile ţin de reglementări care urmează să se stabilească la nivel de minister, prin adoptarea normelor tehnice la cerinţele şi strategiile actuale ale silviculturii moderne, pe fundamente ecologice bine puse la punct. Subscriu la opinia că vârsta de tăiere trebuie diminuată . La vârstă înaintată, valoarea arboretului se reduce, am lucrat după criteriul sovietic . Este foarte bine, se obţin cicluri de producţie mai dese, este momentul să învăţăm, să avem mai multă deschidere . Este vorba şi de accesibilitatea masei lemnoase după sistemul austriac pentru că zeci de ani totul s-a bazat pe un concept greşit. Există strategii de amenajare, există soluţii bune. Este drept că reducerea vârstei de tăiere va genera o producţie mărită pentru următoarele perioade de amenajare (anii imediat următori, n.r.), după care se va intra în regularizare".

• Directorul APM Suceava, Vasile Oşean: "ne obişnuim să tăiem, nu să plantăm copaci"

Directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului Suceava, Vasile Oşean este de părere că impactul măsurilor care se vor lua va fi nefavorabil: "noi sunte obişnuiţi să tăiem copaci, nu să plantăm. S-a făcut atâta tapaj în anii din urmă despre faptul că o cauză majoră pentru toate nenorocirile care s-au întâmplat în ţară - inundaţii, alunecări de teren, distrugeri de drumuri, viituri, au fost cauzate de tăierile necontrolate ale pădurilor. Eu consider că dacă se va tăia pădure cu cincizeci la sută mai mult, cu cincizeci la sută va creşte riscul de a avea parte în viitor de astfel de evenimente".
Conform statisticilor, la nivelul judeţului Suceava se expoatează în medie 1,2 milioane de metri cubi de lemn anual, din fondul forestier de stat şi privat. Dacă sugestiile BERD vor căpăta putere de lege, de la anul se va exploata în medie o cantitate de 1,8 milioane de metri cubi de lemn din pădurile Bucovinei. (Neculai ROŞCA)
Tipareste Articol Trimite articol unui prieten Comenteaza acest articol
Nr. vizualizari
2320
Titlu comentariului

Scris de

La ora
radeti tot ca in tarile bananiere

bula rinocerul

2008-02-12 12:23:24
bravos taiati tot si de plantat deloc dupa revolutie,apoi sa importam si lemne de la BERD ca ei ne imprumuta cu banii nostri,ba da prosti ne mai cred astia,dar va propun altceva importam si aer de la BERD ca ei ne vand,o sa punem tezici pe foc ce ziceti?si asa clima a luat o razna hai sa punem si de niste taifunuri
Titlu comentariului

Scris de

La ora
PADURILE... care ne tin in viata !

TEO

2008-02-12 13:18:24
Iata un subiect demn de o dezbatere publica : pentru profesionisti , pentru politicienii locali si pentru noi cetatenii /locuitorii judetului . Prin anvergura sa ,avem chiar sansa sa ne ...impacam intr-o chestiune care ne cam doare ...
Titlu comentariului

Scris de

La ora
traim intr-o tara de cacat

Egger

2008-02-12 13:50:16
uniunea europeana e mic copil pe langa ce a fost imperiul otoman.sa va explic: au facut cea mai mare fabrica de prelucrare a lemnului la radauti (de fapt sunt 2 cu tot cu Schweinhoffer - apropo, treceti pe acolo sa vedeti stive IMENSE de lemn cal I) fara sa se pot taia suficienti copaci. Apoi vine BERD (care a imprumutat firma egger,deci nu statul roman) si impune Romaniei sa taie mai multi copaci. E CA SI CUM FAC UN IMPRUMUT SI APOI VINE BANCA LA PATRON SI II SPUNE SA-MI MAREASCA SALARIUL CA EU NU POT SA-L RAMBURSEZ..
Titlu comentariului

Scris de

La ora
Ne taiem craca de sub picioare

Atentul

2008-02-12 13:53:15
De ce BERD nu "ne impune" sa platim acelasi pret la gaze ca in UE, de ce nu ne impune sa avem aceleasi salarii si altele... De ce ne impun numai prostii? Deja din articol reiese faptul ca vom "pune botul". Nu-i de mirare cu jigodiile care ne conduc! Daca sunt numite pe criterii politice si nu de competenta... Asa vom distruge viitorul copiilor si nepotilor nostri! Ei ce vina au?
Titlu comentariului

Scris de

La ora
blestemul lui frantz jozef

orest

2008-02-12 15:18:42
Dupa ce au venit in judet cu sprijinul lui flutur,baisanu si onofrei acum vor si alte avantaje,ca doar nu au sa care lemnul de la Sebes.Dupa contractele pe termen lung care au dus la faliment firmele autohtone de exploatare acum baietii destepti isi pregatesc alte facilitati,in asa fel incit silvicultura suceveana sa fie subordonata total austriecilor
Titlu comentariului

Scris de

La ora
BERD vrea lemn pewntru datornici

Paduraru S.

2008-02-12 15:27:07
Da investitorii care au luat credite si au facut fabri8ci de mobila la n oi,au crezut ca vor gasi sat (padure) fara stapan.?Ei au crezut si voi ce de la BERD ati pus botu,ca in Romania sevor taia toate padurile,iar acum - cu nerusinare multa,f.multa - ne cereti noua sa le dam mai mult lemn ca sasi acopere creditele.Ajunge .Domnilor silviccultori,guvernanti ,parlamentari si ce mai sunteti la putere , nu tyre4buie sa dati nimic,dimpotyriva trebuie redus in fiecare an VOLUMUL DE MASA LEMNOASA CE SE CERE A FI TAIATA.Daca dati padurea ,dati si aerul popuilatiei.
Titlu comentariului

Scris de

La ora
Nedumeriri

Nedumeritul

2008-02-12 15:31:42
Tot raul abatut asupra tari se datoreaza politicului. Dupa 89 tara a fost condusa de politiceni numiti in posturi dupa cit rahat maninca cu gura, si nu dupa cita minte au.Tara trebuie condusa de tehnocrati care sa fie platiti foarte bine la sfirsitul anului dupa cit creste nivelul de trai si dupa cit de bine a mers economiea. Politicenii sa fie adunati si trimisi in Siberia cu specificatia ca "cine vor face ca ei ca ei sa pateasca"
Titlu comentariului

Scris de

La ora
ati luat teapa romanilor

roman din pacate

2008-02-12 15:35:21
da ei de ce nu-si taie padurilele lor din austria????????? de ce institutul austriac nu a facut acelasi studiu si pentru ei ??????? noi tot timpul am fost prostii imperiului, nu conteaza ca copii (scuze cacofonia) nostri se vor naste cu 3 ochi 4 urechi si ca vom avea inundatii si alte cataclisme, importat e ca investitorii sa-si achite creditele. bravo natiune, halal sa-ti fie. traiasca legea comisionului.
Titlu comentariului

Scris de

La ora
bravo bai brd

s

2008-02-12 16:02:32
ce brd smecher avem noi si asa avem tare multa sa taiem ce mai avem niste inculti cu bancile lor si cu tot !!!!!!!!!!!!!!!!
Titlu comentariului

Scris de

La ora
padure

Austriacul

2008-02-12 16:08:18
Ar trebuii impus prin lege citi copacii taie ,sa planteze triplu,ca deja muntii sunt rasi,mediul sa stea cu ochii pe ei ca deja zona Radautiului,o polueaza...
Titlu comentariului

Scris de

La ora
SA TAIE LA EI

X

2008-02-12 16:08:46
De ce nu si-au facut fabrici pe masura cantitatilor de masa lemnoasa care se taie normal. De ce au facut mastodonti? De ce nu si-au facut fabrici la ei in Austria N-AU DECAT SA-SI ADUCA LEMNUL BRUT DIN AUSTRIA!
Titlu comentariului

Scris de

La ora
lemnul ca lemnul,dar poluarea?

adidas

2008-02-12 16:30:39
BRAVO LOR,AU LUAT PETROMUL SI RESURSELE NATURALE ALE TARII PE NIMIC, AU LUAT BCR-UL PE NIMIC,AU LUAT GAZUL PE NIMIC,ENERGIA ELECTRICA PE NIMIC,ABSOLUT PE NIMIC! SI FAC PROFIT ! CUM NU FAC ARABII DIN PETROL...
Titlu comentariului

Scris de

La ora
lemnul ca lemnul,dar poluarea?

adidas

2008-02-12 16:31:26
PADURILE BUCOVINEI,SI ASA DECIMATE DE TOVARASUL FLUTUR SI MARZA,CA SA NU MAI VORBIM DE ONORABILUL PIMEN, SE VOR DUCE CU TOTUL IN EXPLOATAREA SI PROFITUL AUSTRIECILOR! OK,LUATI-O MA TOATA,DAR CU EMISIILE INCREDIBIL DE TOXICE PE CARE LE SCOATE FABRICA,CE FACEM ? BRAVO LOR,AU LUAT PETROMUL SI RESURSELE NATURALE ALE TARII PE NIMIC, AU LUAT BCR-UL PE NIMIC,AU LUAT GAZUL PE NIMIC,ENERGIA ELECTRICA PE NIMIC,ABSOLUT PE NIMIC! SI FAC PROFIT ! CUM NU FAC ARABII DIN PETROL...
Titlu comentariului

Scris de

La ora
SUNTEM SCLAVI IN TARA NOASTRA

HAIDUC

2008-02-12 17:28:34
PSD ISTII NE AU VANDUT TOTUL,SIDEX GALATI CARE E A DOUA FABRICA CA PROFIT DIN EUROPA,PETROMUL,BCR UL,GAZELE,PADURILE LE AU DAT ARABILOR SI ACUM VOM CERSI SA NE DUCEM ZILELE PT O BUCATA DE PAINE.CE ZILE AM AJUNS!MAI RAMANE SA TAIEM RESTUL DE PADURE SI SA NE VINDEM ORGANELE.
Titlu comentariului

Scris de

La ora
Haiduc ??

haiducul

2008-02-12 20:12:10
La cum ai scris haiduc parca ai reprodus un text de-al lui FLUTUR. Sa nu uitam ca dezastrul de la Raduti e nasit de Flutur si Orest. Da ne meritam soarta in timp ce patronii firmelor de exploatare din judet sunt beti si stau numai prin carciumi baietii astia l-au indoit pe Flutur s-au instalat aici si pina nu exploateaza tot nu se lasa. Vor pleca asa cum au facut-o si de la Sebes si din Cehia, dar trebuie vazute si urmarile...paduri distruse, oameni bolnavi de cancer. Asta este, ne meritam soarta.
Titlu comentariului

Scris de

La ora
Au nevoie saracutii de bani care se obtin pe usor cu toate ca n-au plantat nimic in padure....

Latu

2008-02-12 20:27:49
BRAVOOO!!! Sunteti sunteti oti patrioti, bine intentionati, asta-i de la Ceausescu citire!! Credeti ca ASTIA de la conducere mai au ceva patriotisme, credeti ca sunt prosti ca noi?! Au nevoie saracutii de bani care se obtin pe usor cu toate ca n-au plantat nimic in padure....
Titlu comentariului

Scris de

La ora
Au nevoie saracutii de bani care se obtin pe usor cu toate ca n-au plantat nimic in padure....

Latu

2008-02-12 20:29:15
BRAVOOO!!! Sunteti patrioti, bine intentionati, asta-i de la Ceausescu citire!! Credeti ca ASTIA de la conducere mai au ceva patriotisme, credeti ca sunt prosti ca noi?! Au nevoie saracutii de bani care se obtin pe usor cu toate ca n-au plantat nimic in padure....
Titlu comentariului

Scris de

La ora
Eterna si fascinanta Romanie

waszyle

2008-02-12 22:05:27
Permanent ne lamentam ca traim rau si n-avem unde munci. Cand vine unul sa faca ceva pe la noi, cum sarim ca "de ce castiga bani folosindu-se de mandretea noastra de tara". Ca doar tara noastra e cea mai cea si noi suntem cei mai cei. Si totusi ei traiesc mai bine si noi mai prost. Trebuie ca au un noroc chior ... :))
Titlu comentariului

Scris de

La ora
SA-SI TAIE PADURILE LA EI ACASA

FLORIN

2008-02-13 02:32:30
AU VENIT AICI SI CRED CA IN ROMANIA SE POATE FACE ORCE DAR NOI NU TRE SA FACEM CUM SPUN EI CI TRE SA FACEM CUM E BINE PT NOI SI MEDIUL NOSTRU
Titlu comentariului

Scris de

La ora
pt waszyle

intrebare

2008-02-13 09:11:32
ce asa mare lucru au facut pt noi ? ca au deschis 2 fabrici si dau cele mai de cacat salarii? asta numesti ca au facut pt noi? dar cele zeci de fabrici care au fost inchise cum e? aa.. nu erau profitabile? nu erau profitabile fiindca trebuiau inchise, muncitorii sa ramana pe drumuri, pt ca apoi sa sa vin carrefour, egger si altii si sa angajeze oameni pe salarii de cacat fiindca altceva nu au de ales!
Titlu comentariului

Scris de

La ora
iata avantajele UE !

Mihai

2008-02-13 11:46:33
Nu e destul ca fabricile de la Dornesti nu au aviz de mediu ? Taiem copacii , de plantat nici vorba ! Din cate vedem IFA a fost o frectie fata otravirea de la Dornesti ! Ecologistii nostri ce fac?
Titlu comentariului

Scris de

La ora
PAL

PAL

2008-02-13 12:06:07
Tocmai s-a semnat falimentul, dezmembrarea si vinzarea la fier vechi a combinatului de PAL de la FALTICENI. Oare e o intamplare?
Titlu comentariului

Scris de

La ora
Motivul Nostru in U.E.

Ivan Gabriel Alexandru

2008-02-13 12:32:48
unul din motivele pentru care am fost acceptati in uniunea lor europeana, a celor mari, este pentru a ne s u g e de resurse... ca normal, tarile lor sunt prea frumoase si nu ar arata bine daca ar mai taia un copac... sau sa nu ramana fara oxigen... dar nu e problema ca pot face sifonierul cu lemn de la romani... acest articol ar trebui mult mai mult mediatizat iar de rezolvat nu se va rezolva nimic pana nu o sa iasa cetatzeanul sa se dea cu lopata la cei ce iau aceste decizii si sa zica nu si sa vada interesul romanului... (se presupune ca avem institutzii pt asta :)) )
Titlu comentariului

Scris de

La ora
de acord

un geograf

2008-02-13 12:51:28
Sunt intru totul de acord cu afirmatia dlui director al APM Suceava, Vasile Osean. Consecintele acestei masuri vor fi asemanatoare cu cele ale Tratatului din 1829,dar cu alta fata
Titlu comentariului

Scris de

La ora
CRIMA

Grigone

2008-02-13 12:54:41
De cand BERD ne hotaraste ce sa facem cu lemnul nostru?De ce nu-si taie austriecii lemnul din Tirol?Suntem niste lasi.Ar trebui ca sa se instituie un interval in care sa nu se taie decat doboraturile de vant.si sa se reinpadureasca pana se ajunge macar la suprafata impadurita din anul 1989.Cine sa auda?Politicienii sunt preocupati de proprile averi si nu de cele ale tarii.Ne mai miram de schimbarile meteo.
Titlu comentariului

Scris de

La ora
incredibil

tristarete

2008-02-13 14:36:58
Acesta este adevarul pe fata: adica cum devenim subjugati. Economic. Adica, vine unul care si-a facut socotelile cu altul in tara lor cum sa faca bani in Romania si asta cu acordul si ajutorul "iluminatilor" de pe posturile de decizie. In societatea noastra nu ma mira: romanul chiar ramas doar in chiloti, tot fudul este! Si de fapt, ce simplu este sa devastezi padurea: nu ai miscat un deget sa o faci sa creasca. Este un cadou de la Dumnezeu si de la generatiile anterioare care au pastrat-o.
Titlu comentariului

Scris de

La ora
Apocalipsa

Alex Pintea Cupsa

2008-02-13 19:19:51
Suntem fraieri de tot!!!!!! Toti cei ce ne conduc fac greseli dupa greseli ,fara a lua in calcul efectul defrisarilor masive in Romania pe durata lunga.Investitiile strainilor ,aparent bune pentru noi,dar banoase pentru ei, care sunt facute cu afectarea mediului inconjurator ,nu vor aduce decat trairi apocaliptice pentru romani.Daca tara nu va avea un program propriu de dezvoltare ,de buna seama tinand cont si de conjunctura internationala ,daca vom ramane mereu cu mana intinsa catre altii ,cu spatele cocosat si cu fundul in doua luntre ,nu vom face nimic.Dar de ce sa facem ceva?cand noi stim sa ne certam bine cate patru ani ,apoi sa asteptam alegerile urmatoare pentru a mai stoarce ceva din ce ma iare tara.Dumnezeu nu va putea ierta faradelegile ,oameni buni!Vine o vreme a platii.
Titlu comentariului

Scris de

La ora
manevre

un antiaustriac

2008-02-15 13:34:31
Numarul doi din RNP Suceava pare purtatorul de cuvant al Schweighoffer
Titlu comentariului

Scris de

La ora
M-UE

BUREBISTA

2008-03-03 11:29:15
AR TREBUI SA AFLAM CE COMISIOANE ISI TRAG CEI CARE LEGIFEREAZA TAIEREA PADURILOR DIN ROMANIA (Directorul DS Suceava, Valerian Solovăstru, Directorul tehnic al DS Suceava, Mihai Miheţiu) SI CHIAR CEI DE LA BERD, COMISIOANE INCASATE DE LA FIRMELE CARE VIN SA FACA PROFIT LA NOI IN TARA. TOTI SUNT MANA IN MANA PT SCOS BANI ORICUM, PE SPATELE NOSTRU. CE RAMANE IN URMA, NU-I INTERESEAZA. CARACATITA UE SE ABATE SI ASUPRA ROMANIEI. SI DIN PACATE, GASESTE LA NOI PREA MULTE "COZI DE TOPOR".
Titlu comentariului

Scris de

La ora
CE ESTE FRANCMASONERIA ?

ANA

2008-03-03 17:37:47
FRANCMASONERIA ESTE ORGANIZATIA CONDUSA DE EVREII CARE DIRIJEAZA DIN UMBRA TOTUL. DACA DISPARE ACEASTA HIDRA, DISPAR SI SITUATIILE TRAGICE CA CEA CU PADURILE DIN ROMANIA. TREBUIE SA ACTIONAM PANA NU E PREA TARZIU. DEJA SUNTEM CHIRIASI ŞI TURISTI IN TARA NOASTRA SI NU MAI AVEM PUTERE DE DECIZIE DE MULT. PRIM MINISTRUL ISRAELULUI, SIMON PERES DECLARA CHIAR CA EVREII VOR CUMPARA ROMANIA. URMARITI INTERVIUL LUI LA ADRESA http://www.youtube. com/watch? v=ohtU7x6dKb8
Titlu comentariului

Scris de

La ora
CE ESTE FRANCMASONERIA ?

ANA

2008-03-03 17:39:16
FRANCMASONERIA ESTE ORGANIZATIA CONDUSA DE EVREII CARE DIRIJEAZA DIN UMBRA TOTUL. DACA DISPARE ACEASTA HIDRA, DISPAR SI SITUATIILE TRAGICE CA CEA CU PADURILE DIN ROMANIA. TREBUIE SA ACTIONAM PANA NU E PREA TARZIU. DEJA SUNTEM CHIRIASI ŞI TURISTI IN TARA NOASTRA SI NU MAI AVEM PUTERE DE DECIZIE DE MULT. PRIM MINISTRUL ISRAELULUI, SIMON PERES DECLARA CHIAR CA EVREII VOR CUMPARA ROMANIA. URMARITI INTERVIUL LUI LA ADRESA http://www.youtube. com/watch? v=ohtU7x6dKb8
Titlu comentariului

Scris de

La ora
Heu

Vreau aeeer curat!!!

2008-04-14 19:37:58
Eu nu inteleg de ce in ziua de azi nu se dau pedepse GRAVE celor care defrisoaza padurile?! de ce nu se iau masuri?! hai sa nu faca puscarie sau sa se dea amenzi, totusi.....Frate dar in momentul in care tai un COPAC pune alti 3-4 in loc....jur ca am nevoie de aer..si nu numai eu...ci si copii nostri...vorba sotului meu...o sa ajungem sa le aratam nepotilor nostri poze cu paduri pt ca nu vor stii cum arata!!!"

Niciun comentariu: