joi, 14 februarie 2008

Ce urmareste BERD?

In conditiile in care padurile Romaniei sunt masacrate salbatic, in nordul tarii- la Radauti Suceava- s-a realizat una din marile investitii austriece in domeniul prelucrarii lemnului. Doar pe vremea lui Ceausescu se mai faceau asa fabrici la dimensiuni megalomanice. Si cum era de asteptat, padurile romanesti nu pot fi exploatate atat de mult incat sa poata fi asigurata functionarea acestei monstruozitati megalomanice la capacitate maxima. Asa ca , din cine stie ce motive Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare INTERVINE pe langa autoritatile romanesti pentru DEFRISAREA padurilor romanesti pentru ca niste austrieci sa faca PROFIT NESIMTIT pe seama noastra.

Ma intriga articolul aparut in Observatorul de Suceava. Pe voi?

De ce BERD nu a intervenit pe langa autoritatile romanesti ca sa se impadureasca Romania?
De ce BERD nu sustine proiecte de valorificare a produselor padurii( inclusiv aer curat), fara defrisarea salbatica a acesteia?
De ce vrea BERD sa distruga aurul verde al Romaniei?

Sunt curios sa vad ce reactii vor avea autoritatile romanesti.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Broker, I hope you enjoy. The address is http://home-broker-brasil.blogspot.com. A hug.

Unknown spunea...

Defrişarea pădurilor din România poate avea consecinţe grave nu numai la noi, ci în toată Europa. Cei din C.A. de la BERD presupun că nu au copii, sau îi tin departe, într-o insulă din Pacific? Viorica Dumitrescu, Rm. Vâlcea

Iosif spunea...

Sunt aproape 6 luni de cand am scris acest artiol. mai crede cineva ca e intamplator ca zilele acestea asistam la dezastrele sin judetele Suceava si Maramures? Eu unul nu credeam ca se va ajunge atat de repede sa vedem ce inseamna iresponsabilitatea celor care aproba din pix defrisarea a sute si mii de hectare de padure.